En del av Tyresö Slott & Park

Årets pelargon

Blomsterfrämjandet har utsett skönheten Violino 'Pelargonium xhortorum' Moonlightserien till årets pelargon 2015. Med ljust violetta blommor en unik färgton som tillsammans med de vackert mörkgröna bladen blir något alldeles extra. Förutom sitt utseende har sorten också andra mycket goda egenskaper; den är lättskött, håller sig fin långt in på hösten och klarar även en sommar med dåligt väder!

Årets pelargon utses varje år av Blomsterfrämjandet för att visa mångfalden hos pelargonsläktet. Den som får utmärkelsen är en frisk och livskraftig pelargon med stort skönhetsvärde.
 

Med i juryn för Årets Pelargon sitter Lotta Ahlvar, VD för Svenska Moderådet, Patrik Vilsmyr från Mäster Grön som representant för de svenska odlarna samt Björn Höjrup från Sweed, företrädare för förädlarledet.
2014 vann "Katy 13" som också tillhör Moonlightserien.

Mer om pelaroner hittar du här

  • Ayser » Sommarblommor:  ”Hej jag tyckte den va så fin blomma älskade jag ”