En del av Tyresö Slott & Park

Nu nalkas ljuva sommar

Dagarna blir längre.
Kvällarna ljusare.
Sommaren är här! 
Härliga tider med skolavslutning, studentfester, midsommar, semester och sommarlov stundar.
Nu får vi tid att umgås och tid att njuta av våra trädgårdar.
Inred uteplats och balkong för lata dagar! 
Låt dina krukväxter få sommarlov! Lyft ut dem och och njut att dem tillsammans med sommarblommor.

Buskar och perenner har vuxit på sig. Plantera lite nytt i "luckor" i rabatten nu, så att du kan njuta av dina växter under resten av sommaren.
Låt gärna gräsklippet ligga kvar på gräsmattan, det ger näring till gräset. Du kan även använda gräsklippet runt buskar, fruktträd och bärbuskar. Det hjälper till att hålla fukten i jorden och ger även näring med tiden.

Ogräsen frodas och bör hållas efter så att det inte sprider sig och tar död på annan växtlighet. Ta vara på nässlorna och gör nässelvatten. Det innehåller många olika näringsämnen och dessa varierar över årstiderna. Sommartid lämpar det sig som järntillskott. Lägg bladen i en hink. Fyll på med vatten och lägg på lock. Låt stå en ungefär i en vecka. Plocka bort rester av växterna. När du vattnar med nässelvattnet så blandar du ut det med vatten så att blandningen ser ut ungefär som te. Det doftar illa men plantorna gillar det!

 

Senaste inlägg

Bloggarkiv