En del av Tyresö Slott & Park

Jordgubbar är det populäraste bäret att äta i Sverige. Varje svensk äter årligen mellan 3 och 4 liter!

Den allra bästa tiden att förbereda ett jordgubbsland brukar vara i slutet av juli. Det är ett trevligt projekt att sätta igång med efter semestern. I augusti är solen inte lika intensiv och nätterna blir svalare. Det gör att dina jordgubbsplantor rotar sig mycket lättare.
Bäst är att köpa plantor i plantskolan eftersom dessa är sjukdomsfria och med större säkerhet ger bra skördar. Med fådda plantor riskerar man besvärliga nematod- och virussjukdomar.

Jordgubbsplantor vill ha sol, värme och vindstilla. Sol ger godare bär och minskar risken för gråmögel.Jorden bör vara lucker så att jordgubbsplantans rötter kan sprida sig. Sätt plantorna med ca 25 cm mellanrum. Var noga med att inte täcka plantornas "hjärta" med jord - då kan den få svårt att skjuta i höjden.
När plantorna satt sig är måttlig bevattning och gödning för att de ska trivas och växa.

Välkommen till plantskolan så berättar vi mer!

 

Senaste inlägg

Bloggarkiv