En del av Tyresö Slott & Park

Några utav våra utställare 2018;


Hos Clara&co hittar du kola, kolasåser & marmelad från Börslyckegård. Godis från Gränna polkagriskokeri och must och julknäcke från Svenskt mathantverk.


Moderummet Stockholm med unika och bekväma plagg med hög modegrad från kända varumärken. Här erbjuds även en härlig mix av inredning och accessoarer.
 


Nordic Dekor med nordisk design, oljelyktor, ljusstakar etc.
Lördag 15 och söndag 16 december. 


Birgitta Hansson tar med Ett Liv i Solsken men handgjorda accessoarer.
Lördag 15 & söndag 16 december.


Carléns Choklad & Deli kommer erbjuda massa goda nya ekologiska choklader på marknaden. Carléns har något för alla och erbjuder veganska, närproducerade, glutenfria samt sockerfria alternativ.

En vänligare och godare jul!

Välkommen till Carléns på julmarknaden lördag 15 & söndag 16 december.


Vilhelmina Vilt kommer med delikatesser från norrlands gårdar.
Basturökta charkuterier, viltkött, sidfläsk, lufttorkat enkött, renstek, älgstek, rökt hjärta, salami med norrländska smaker som kantarell o Karl Johan svamp. Även fina beredda renskinn samt sittunderlag av renskinn. Julkorgar med delikatesser från Norrbotten och Västerbotten.


Vasilis & Sigrids gästar oss med deras extra virgin olivolja av högsta kvalitet! Deras olja kommer från familjens egna olivlundar runt Chania på västra Kreta. Vasilis farfars far arbetade hårt för att köpa mark och planterade sen de första olivträden. Idag är det Vasilis och pappa Mihalis som tar hand om odlingarna som ligger utspridda mellan byarna Ligides och Perivolia utanför Chania.
Odlingen sker utan gift och gödsling och oljan framställs enbart genom mekanisk pressning, som även kallas kallpressning. Kallpressning innebär att olivoljan framställs utan kemikalier och upphettning, därmed bevaras mesta möjliga smak, doft och näringsämnen och man slipper förstås kemikalierester.

Vasilis och Sigrid finns hos oss båda marknadshelgerna.


Våra härliga systrar från Örnsköldsvik tar med det bästa från Syrrans Lanthandel i Öringe. Ekologiskt och närodlat.


Ekonötter är ett familjeföretag som älskar nötter och vill erbjuda de mest prisvärda ekologiska nötterna på marknaden, utan att tumma på kvalitén.
Ekonötter säljer endast ekologiska produkter som innehåller 100% nötter!
Nötter är fantastiskt goda att äta naturella! Nyrostade och varma är de ett utsökt snacks. Nötter och nötsmör har ett oändligt stort användningsområde i både matlagning och bakning, och kan med fördel användas som smakförhöjare samt för deras positiva hälsoegenskaper. Under respektive nötsort och nötsmör finns det tips på användningsområde. Det finns även information om nötternas positiva hälsoeffekter.
Lördag 15 & söndag 16 december.


135 äpplen, ett litet familjeägt musteri med tillverkning av diverse äppelprodukter i Tyresö. Produkterna innehåller endast fruktråvara som växt, plockats och beretts inom Tyresös gränser. Mer närodlade och närproducerade produkter än så går nog knappast att hitta!


Salaban är med oss både 2:a och 3:e adventshelgen med grekiska oliver av högsta kvalitet, soltorkade tomater och en finfin Gruyere ost.


Sparadiset har handgjorda ekologiska spa- och hudvårdsprodukter, lyxiga tvålar och body balms. Det kommer även kunna erbjuda presentkort på spa-upplevelser till de 6st spa-anläggningar som Sparadiset driver runt om i Sverige.
Lördag 8 & söndag 9 december.


Jordmark Design Ulla Jordmark desingar inom sytt, stickat och virkat.

"Jag vill att varje handarbete ska vara unikt, inget ska vara det andra likt. Och kanske syns det allra mest inom lapptäckstekniken och mina grytlappar. Inom stickningen tycker jag om att se hur det hela växer fram, det finns ingenting mer tillfredställande att se hur både sytt, stickat och virkat passar i olika situationer."

8 & 9 december.

 


Hattkonstnären Annette Sedin visar sina hattkreationer på julmarknaden.
Glada hattar, ibland med mer nordisk stram design. Inspireras av sagor, myter och vår fantastiska natur. Annette finns hos oss lördag 15 och söndag 16 december

 


Träffa författaren Karin Pasche lördag 15 och söndag 16 december.
Labyrint ­ - vägen in, en mystisk spänningsroman som utspelar sig i Stockholm. Inspirerad av en dagbok upphittad i tunnelbanan.
Inspirationen till berättelsen om Julia fick Karin genom en dagbok hon hittade. Den var fylld av medicinska termer och journaler från sjukhusbesök - en skatt för en naturvetare. Historien angränsar till ett område som Karin fascineras av - vad verkligheten består av och hur lite det medvetna jaget egentligen kan uppfatta av den.
"Stark debut. Driv i storyn. Målande personbeskrivningar. Originell handling. Perfekt avvägning mellan fantasi och verklighet. Ge mig nästa bok nu!”

.


Carizma säljer handgjorda trätavlor samt handgjorda smycken och betongskapelser lördag 15 och söndag 16 december.


Vackra ting skapade av keramikern Lovisa Lagerström Lantz.
Lördag 8 & söndag 9 december.


Anita Spångberg skapar i glas. Tavlor, smycken, halsband, armband, ringar och örhängen.

"Jag skär till och komponerar smyckena i konstglas och därefter bränner jag dessa i min glasugn. Samtliga smycken finns endast i ett exemplar, så de är unika. Mina band kan bestå av iplastad vajer i färg som passar smycket, äder, organza med band i olika färger eller så virkar jag med små glaspärlor" Anita finns hos oss helgen 3:e advent


Vi kommer för att sprida julen :-) 8 - 9 december. Jultröjor, slipsar, tomteboxer, härliga presentkit, bälten, slipsar, korthållare, plånböcker med mera hälsar Johan Byström & Co från Slipskungen


Keramiker Christina Wallin finns hos oss lördag 8 & söndag 9 december.
"Inspiration hämtar jag från naturen, speciellt fåglar har fångat mitt intresse. Jag arbetar främst med stengodskeramik för trädgård. Bränd till 1200 grader för att tåla att stå ute vintertid."


Birgitta 'Bigge' Niklasson kommer med tomtar från Boden Bini i Lindalen.
Finns hos oss båda helgerna.


Kerstin Grundström, Birgitta Fahlstedt & Majvor Blomqvist finns hos oss 3:e advent med vackra handarbeten i lappteknik. Dukar, väskor, kassar, grytlappar, överkast. Samt en del stckat och virkat.


Träffa kokboksförfattarna Fanny & Anna Bergenström lördag 8 december.

Anna Bergenström är journalist och författare med inriktning på matkultur. Hon var i många år matskribent i Dagens Nyheter och dessförinnan på tidningen VI. 2002 utsågs hos till professor av regeringen för sina insatser för svensk matkultur. Hennes största boksuccé Annas mat (Bonniers förlag) har sålts i mer än 1000 000 exemplar och finns i vart eller vartannat svenska hem. Kärlek, Oliver och Timjan som hon har gjort tillsammans med Fanny Bergenström har sålts i drygt 400 000 ex.

Fanny Bergenström är fotograf och skribent med mat, resor och blommor som specialitet. Hon har också formgivit sina och Annas gemensamma böcker.


Asian arts med hantverk från Asien med mera


Pia Kollin är sedan 2009 en hängiven rawfoodist och nu aktuell med Rawfoodkalendern. Pia är med oss 1a julmarknadshelgen,  lör 8 och sön 9 december och berättar bl.a varför rawfood passar bra året om.

I Rawfood Kalendern 2019 presenteras ett nytt färgsprakande recept varje vecka. Cannelloni med broccolisnacks varvas med andra recept som till exempel rödbetsbiffar, äppelstrudel och saffranspannacotta. Förutom recepten finner du också fakta kring de färgsprakande råvarorna.

Carola Strandberg tillverkar saker i drivved och har egen glasugn där hon gör smycken, fat, skålar, ljuslyktor och juldekorationer bla.
Carola finns hos oss lördag 8 & söndag 9 december.

 
Guto finns hos oss även detta år med godis, salami ,svartrökta viltprodukter och sylt.


Ingrid Lindell med ull, sjalar och tavlor.


Elin Silvana med barnkläder.


Karin Uhlin designar hundhalsband och koppel i tyg och läder, fårskinnsvantar, tovade vantar
väskor i tyg och skinn, tomtar, järntrådsträd , tenntrådsarmband och trikåmössor.


Ingmar Nygren med utsökt marsipan.


Mammys munkar och brända mandlar.


Med reservation för ändringar och tillkommande händelser...
Observerar att alla utsällare inte finns hos oss alla fyra dagar under julmarknaden.

  .


Stort tack till Kwalitel som hjälper oss med elinstallationer under marknaden.