En del av Tyresö Slott & Park

Nu blommar flädern och sprider en underbar söt sommardoft.

Gör din egen flädersaft!
Vi delar med oss av ett enkelt och säkert recept.

’Farmors Fläderblomssaft’

40 fläderblommor
3 citroner
1 ½ liter vatten
1 ½ kg strösocker
50 g citronsyra

Lägg blomklasarna i en stor bunke. Skölj och skrubba citronerna noga. Skala av det yttersta gula skalet och lägg i bunken. Skiva citronerna tunt. Lägg dem i bunken.
Koka upp vattnet och rör ner sockret tills det lösts upp. Dra kastrullen från värmen.
Rör ner citronsyran och häll den heta sockerlagen över blommorna och citronerna i bunken. Rör om. Låt stå och dra övertäckt i kylen 3-4 dagar.
Sila saften genom en silduk eller en tunn kökshanduk.
Häll upp på flaskor och förvara svalt.
Om du vill förvara saften länge är det bästa att frysa in den i tex plastburkar eller plastflaskor.

Så gott 

Lycka till 

 

Senaste inlägg

Bloggarkiv